© 2019 by Mippi Vuorikoski

​. Proudly created with Wix.com

mippi@philiavalmennus.com

*postaus sisältää adlinkin TwistBe -myymälän tuotteisiin


Famullani oli aina kylpyhuoneessaan Tea Tree -öljy. Haistelin sen voimakasta aromia kylässä käydessäni, aivan kuten haistelin hänen lukuisia hajuvesiään. Famu oli ensimmäiseltä ammatiltaan kosmetologi ja loppuun asti kiinnostunut kosmetiikasta, luonnonlääkinnästä ja terveellisestä ravinnosta. Koen todella perineeni häneltä todella monta niistä elementeistä, jotka ovat omassa arjessani nykyään tärkeitä. Tea Tree -öljyn perusteella en todellakaan olisi osannut ennustaa, että parikymmentä vuotta myöhemmin hänen hyllyllään ja hippimyymälöissä näkemäni pienet mysteeripurnukat olisivat niin iso osa omaa arkeani, hyvinvointiani ja jopa vastaanottotyötäni.

Kerron tässä (laaaaajassa) postauksessa muutaman perusfaktan eteerisistä öljyistä sekä siitä, miten käytän niitä itse. Lopussa annan vinkkejä siihen, että minkälaisia eri vaihtoehtoja on jos haluaa aloittaa tutustumaan öljyihin ja niiden hyvinvointivaikutuksiin itse. Näistä tulee tosi paljon kyselyitä ja kiinnostusta on, joten halusin kirjoittaa k a t t a v a n infopaketin - aiot sitten hyödyntää öljyjä itse tai myös vastaanottotyössäsi. Mutta lähdetään liikkeelle perustasta!


Mitä eteeriset öljyt ovat?


Eteerisiä öljyjä saadaan eri kasvien eri osista - juurista, hedelmistä, kukkien terälehdistä, lehdistä yms. Eteerinen öljy voi ajatella olevan kasvin "elämän nektari", joka esim. suojelee kasvia erittäen ainesosia, jotka taistelevat bakteereita, sieniä, tuholaisia tai muita tuhoavia elementtejä vastaan. Uskomatonta kyllä, kasvien eteeriset öljyt ovat myös tapa kommunikoida. Kasvi, esimerkiksi kukka, voi kommunikoida tuoksunsa avulla esim. mehiläiselle, että tuleppa nauttimaan mettä minusta. Kasvi voi myös vapauttaa eteerisiä öljyjänsä ilmaan varoittaakseen muita kasveja tuholaisista. Aika uskomatonta, eikö? On myös todennäköisesti satoja vaikutusmekanismeja, joista emme edes tiedä. Luonto on ihmeellisen viisas ja strateginen toimissansa.


Ja, kuten kaikki tietävät, eläimet ja ihmiset ovat aina hyödyntäneet kasveja niiden lääkinnällisten ominaisuuksien vuoksi. Ihmiset ovat myös hyödyntäneet tuoksuvia kasveja ihonhoidossa ja parfyymeina. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa hyvältä tuoksumisesta tuli statussymboli, merkki vauraudesta. Meni piiiitkä aika ennen kuin alettiin kehittämään synteettisiä tuoksuaineita.


Eteerisiä öljyjä valmistetaan esimerkiksi tislaamalla, höyryttämällä tai vaikka kylmäpuristamalla kasvia, jolloin jäljelle jää öljy. Puhtaimmat eteeriset öljyt ovat paljon tehokkaampia kuin kasvit, joista ne eristetään! Asian voi ajatella niin, että kyllä, sitruunan kuoressa on jo sellaisenaan vahva ja ihana aromi ja tiedetään, että siinä on vaikka mitä vaikuttavia ainesosia. Kun kuoresta tislataan eteerinen öljy, on vaikuttavien aineiden määrä seoksen tiiviyden vuoksi satoja ellei tuhansia kertoja suurempi ja SIKSI eteerisiä öljyjä käytetään niin pieni määrä kerralla - jo yksi pieni tippa riittää pitkälle!


Miten öljyjä käytetään ja mitä eroja vaikutuksissa eri käyttötavat tarjoavat?


Tyypillisimmin eteerisiä öljyjä käytetään suoraan iholle, yleensä kasviöljyyn (kookos, oliivi, manteli, jojoba...) laimennettuna tai ilmaan diffusoituna. Muistatko, kun yllä puhuttiin siitä, että eteeriset öljyt ovat kommunikaatiota? Samoin öljyjen vaikuttavat aineet kommunikoivat ihmisen solujen ja hermojärjestelmän (mm. muisti, tunne-elämä) kanssa! Kaikki on kommunikaatiota! Eteeristen öljyjen molekyylit ovat niin uskomattoman pieniä, että ne pääsevät matkaamaan elimistössä hyvin nopeasti. Jonkun arvioin mukaan kestää vain pari minuuttia siitä, että eteerisen öljyn vaikuttavat aineet pääsevät matkaamaan verenkiertoomme (esim. jalkapohjiin tai ranteisiin levityksen jälkeen).


Miksi tuoksut ja tunteet ovat niin vahva combo?


Tuoksu on aisteistamme ainoa, joka ikään kuin iskee suoraan aivojemme limbiseen jäjestelmään, joka vastaa ei-tahdonalaisesta tunteiden käsittelystä, muistiprosesseista ja esimerkiksi stressinkäsittelystä. Koin itse tästä todella vahvan esimerkin pari viikkoa sitten, kun autolla kotiin ajaessa alkoi hiipimään pieni iltaespresson mukanaantuoma paniikkikohtaus. Itselle tällaiset kohtaukset ovat usein todella fyysisiä. Todella ahdistavia ja huomiota muista asioista vieviä. Kaivoin taskusta lemppari öljyrollerini ja sipaisin sitä rintakehään, siitä tuoksu nousee nopeimmin nenääni ja rintakehän alue on muutenkin hyvä paikka huomioida mahdollisessa paniikkikohtauksessa (tai ahdistuksessa!). Muutama minuutti, ja kohtaukseen liittyvät hengenahdistus, pahoinvointi, hikoilu yms yms olivat poissa! En ole aikaisemmin kokeillut eteerisiä öljyjä vastaavassa tilanteessa joten arvata saattaa, että olin sekä yllättynyt että tyytyväinen niiden tehosta.


Miten käytän öljyjä arjessa?


- Ensimmäisenä aamulla laitan diffuuseriin sekoituksen piparminttua, sitruunaa ja ehkä YL merkin Stress Away- tuoksua. Se auttaa hermostoa heräämään ja on ihana, piristävä ja rakas rituaali kahvinkeiton lomassa. Btw - oma kofeiinintarve on laskenut valtavasti kiitos eteeristen öljyjen stimuloivan vaikutuksen. Käsittämätön "sivubonus" sekin!


- Pidän AINA mukana joko öljypulloa tai itsetekemää öljyrolleria, usein useampaa, jotta voin päivän aikana lisätä jotain tiettyä eteeristä öljyä esim. rentouttamaan, piristämään tai auttamaan tunnesäätelyssä, esim. stressissä.


- Käytän vastaanotolla terapiatyön ja oman hyvinvoinnin tukena lähes aina diffuusoria ja erityisesti vastaanotolla käytän tutkitusti ja todetusti tunne-elämää sääteleviä, maadoittavia ja rauhoittavia öljyjä. Suosittelen TODELLA lämpimästi jokaista terapia- tai valmennustyötä tekevää kollegaa hankkimaan diffuuserin omalle vastaanotolle! Se on todella helppo, miellyttävä ja tehokas tapa vaikuttaa omaan ja asiakkaan kehomieleen siten, että se asia, mitä terapiassa yhdessä tavoitellaan, voisi mahdollistua. Itselläni oli öljyt mukana joulukuisessa MDMA-terapiassani ja ne toimivat tosi ihanana turvapeittona...no, myös matkustaessa ja hermoston huutaessa hoosiannaa erityisesti takaisinpäin tullessa.


- Jos jollakulla perheenjäsenellä on jokin vaiva, löytyy siihen takuulla aina jokin öljy kaapistani (ihan vitsiksi asti). Flunssakaudella käytän immuniteettia vahvistavaa öljyä normaalia enemmän sekä diffuuserissa että yöksi jalkapohjiin levitettynä, mahavaivoihin löytyy oma, samoin naarmuihin ja näppylöihin...Kuten sanottu, kasvit ovat OG lääkkeitä ihmiskunnalle ja eteeristen öljyjen ansiosta kasvien hyväätekevät ainesosat saa oman elimistön käyttöön tehokkaasti ja turvallisesti. Meillä ei ole ollut kukaan perheenjäsen kipeänä sen jälkeen, kun aloitin 4kk sitten aktiivisen eteeristen öljyjen käytön.


- Lisään eteerisiä öljyjä, mm. sitruunaa, sitruunaruohoa, piparminttua tai appelsiinia, itsetekemiini siivousaineisiin aina käsisaippuasta yleispuhdistusaineisiin. En ole vuosiin käyttänyt supertoksisia ja vesistölle haitallisia huuhteluaineita pyykkiä pestessä, mutta koska diggaan hyvistä ja raikkaista tuoksuista, lisään villapalloihin pari tippaa öljyä ja laitan ne pyykin joukossa kuivausrumpuun. Tiettyjä öljyjä (laventeli, frankincence) kannattaa kokeilla hajustamattomien luonnonkosmetiikkatuotteiden* sekaan tuomaan ihonhoidollista buustia esim. kosteusvoiteeseen. En myöskään enää käytä hajuvesiä, vaan teen hajusteeni eteerisistä öljyistä. Niistä löytyy kaikkea vaihtoehtoja aina työpäivätuoksuista tosi seksikkäisiin ja ultranaisellisiin tuoksuihin!


- En mene nukkumaan ilman rauhoittavaa öljyblendiä (esim. laventeli, seetripuu tai muut puutuoksut, appelsiini, frankincence, copaiba) . Joko laitan diffuuserin makkariin lapsen iltasadun ajaksi, joskus se pauhaa läpi yön nurkassa pienemmällä annosmäärällä ja asetuksella (juuri lapsen iän vuoksi) tai sitten pidän rauhoittavaa öljyseosta posottavaa diffuuseria


Mistä hankin öljyni?


Käytän itse tällä hetkellä Young Living -brändin öljyjä, koska se on itselleni helpoin tapa tilata, saada lisää tietoa öljyistä ja niiden käytöistä valtavan laajan osaamisverkoston kautta. Voin suositella merkkiä todella lämpimästi niiden laadun takia! Sanon myös aina kaikille, että en ole oikeastaan kovin merkkiuskoinen, ja siten valmis vaihtamaan merkkiä heti, kun parempi tulee kohdalle. Ei ole tähän mennessä tullut. Tykkään myös itse firmasta ja sen älyttömästä pay-back -systeemistä, joka palkitsee rahallisesti aika merkittävällä tavalla, jos tilaan esim. öljyt ja kotona käyttämäni kemikaalivapaat puhdistustuotteet ja muitakin arjessa käyttämiäni tuotteita sieltä. Ei huono. #tarkanmarkantyttö


HUOM! Olethan muuten tarkkana, jos hankit öljyjä esim. matkustellessa tai hyvinvointiliikkeistä. Mikään lakipykälä ei rajoita sitä, miten puhtaita öljyt ovat. "100% eteerinen öljy" väite ei välttämättä ole aina totta. Varo myös aina superedullisia eteerisiä öljyjä vaikka ne olisivatkin houkuttelevia hinnan puolesta!! Tuoksuöljy on myös eri asia kuin eteerinen öljy. Laadukas 100% eteerinen öljy on höyrytislattu hellästi suoraan kasvista, eikä siihen ole lisätty mitäään. Huonolaatuisilla öljyillä et välttämättä pilaa ihoasi tai terveyttäsi muutenkaan, mutta et myöskään koe positiivisia vaikutuksia terveydessäsi.


Halutessasi hankkia öljyjä itsellesi, voit kysellä minulta lisää tai logata itsesi suoraan Young Livingin jäseneksi tästä linkistä,valita itsellesi sopivan aloituspakkauksen tai jos haluat tutustua lajiin 1-2 öljyn avulla, voit tilata kauttani pari haluamaasi öljyä ja jatkaa myöhemmin aloituspakkauksella. Kaikki onnistuu! Vastaan mielelläni kysymyksiin jos sellaisia tulee, täällä, sähköpostitse tai Instagramin DM:n kautta.


Jäseneksi ruvetessasi saat sähköpostitse multa v a l t a v a n infopaketin öljyjen käytöstä sekä kaiken avun alkuunpääsemiseen, mitä ikinä sitten kaipaatkaan tai mihin vaivaan olet kiinnostunut öljyjä käyttämään.


JÄSENEKSI RYHTYMINEN EI TODELLAKAAN VELVOITA MIHINKÄÄN!! Kukaan ei painosta sinua ostamaan mitään, myymään mitään tai julistamaan öljyjen ilosanomaa (kuten itse teen, vapaavalintaisesti). 99.9% jäsenistä ostelee itsellensä öljyjä silloin tällöin ja nauttii niistä miten sitten nauttiikaan.


Tässä vielä linkki aloituspakkauksiin, jotka ovat taloudellisesti järkevin, helpoin ja käytännöllisin tapa tutustua eteerisiin öljyihin. Aloituspakkauksessa tulee kaikki mukana, laadukas diffuuseri, 12 (!) todella hyvää täysikokoista öljypulloa ja muutakin öljyihin liittyvää tuotetta ja samplea. Aloituspakkauksen hinta on jäsenenä alvin verran eli 24% edullisempi kuin suoraan ostaessa. Edelleen, kysele rohkeasti lisää, se ei velvoita mihinkään ja autan tosi mielelläni sinua alkuun.


Mippi

  • Mippi


^ kyseinen jouluheaven on Charlestonin The Battery alueelta. Kalpenee Eira ja Westend aika huolella siellä. Pihalle oli roudattu kaiuttimet soittamaan joululauluja 24/7.


Kuulumisia!


En suoraan sanoen jaksa puhua tälllä hetkellä instastooriin mitään. Poikkeuksellista!


Jetlag vaivaa, 7h aikaero on ollut aika tiukka etenkin itään takaisin palatessa. Toisaalta mielessä on samaan aikaan aika monta isoa juttua sekä toki lähestyvän joulun to-do -listat, joten kirjoittaminen tuntuu paremmalta vaihtoehdolta.


Sinulle, joka kaipaat lisäinfoa siitä, mitä tulen seuraavaksi kuvailemaan:


Vietin viime viikon Charlestonin kaupungissa, Etelä-Carolinassa vastaanottamassa MDMA avusteisen psykoterapian opintoihini ja Suomen tutkimuksemme valmistelemiseen liittyvää Mt-1 -terapiaa, eli terapeuttien omaa terapiasessiota. Meillä on oma protokolla, joka kuitenkin muistuttaa lähes täysin phase 3 -tutkimusta. Kyseessä on siis täysin laillinen ja erittäin tarkasti hallinnoitu ja tutkittu psykedeeliterapian muoto. Halutessasi lukea lisää aiheesta, kurkkaa tänne: https://maps.org/research/mdma


Takaisinpaluu on ollut silti smoothimpi kuin mitä pelkäsin. Joo, väsyttää, ahdistaakin paikoin. On toipumista ja palautumista sekä matkustamisesta itsestään (intensiivistä), terapiasta (intensiivistä vol 100) sekä aikaerosta. Arki on kuitenkin rullannut yllättävän hyvin. Onneksi alkoi loma eikä asiakastöitä ole viikkoon. Se olisi ollut liikaa kotiinpaluuta ajatellen, kun omassa mielessä myllertää muutamakin iso teema. Toisaalta mä koen, että nyt tämä asiakastyö vasta alkaa <3 Sain niin uskomattoman esimerkin alan pioneereilta, kokeneilta ja osaavilta terapeuteiltani. Vietin kaksi terapiapäivää + kolme lyhyempää sessiota heidän kanssaan ja alkujännityksestä ja fan-girl mentaliteetista päästyäni oli ihana päästä oikeasti tutustumaan myös heihin.


Tilanne oli paradoksaalinen: olin heidän käsissään ikään kuin asiakkaana, mutta silti tulevana kollegana. Se on outo rooli kelle tahansa ja siihen kun vielä yhdistää sen, että tilanne oli sama, kuin olla psykoanalyysiopiskelijana itsensä Freudin potilaana, niin...se oli outoa.


Ja silti maailman parasta.


Miten voi edes kuvailla maailman parasta terapiaa? Sitä, että sai olla kuin vauva toisten hoivassa ja terapiapäivienkin jälkeen vielä kaikista mun tarpeista pidettiin kellon ympäri hyvää huolta? Se oli melkein liikaa ja toisaalta kaikkea sitä, mitä aikuinen ihminen ja vieläpä ÄITI voi koskaan toivoa.


Äitinä sitä on yhtä lailla kellon ympäri kiinni pienen ihmisen tarpeissa. Oma aika ja itsensä kohtaaminen jää kakkoseksi. Nyt mulla oli viikko aikaa sekä tehdä ihan, mitä haluan että vielä saada maailman parasta ja taidokkainta hoivaa ja huolenpitoa terapeuteilta....ja sisäistä vapautumista lääkkeeltä, joka palveli psykoterapiasessioitamme paremmin kuin olisin IKINÄ uskaltanut kuvitella.


Vaikka olin, kiitos koulutuksemme, nähnyt ihmisten muutosta ja paranemista kiitos tämän combon, on eri asia kokea se itse omissa soluissaan.


Koinko sitten parantuneeni jostain?


Kyllä ja ei.


Ei siksi, että samoin, kuin kaikki aiemmat kokemukseni, myös tämä vahvisti sitä sisäistä tietoa, että olen aina ollut terve. Kaikki oireet ovat resonoineet niitä juttuja, joita ei ole käsitelty tai joista ei ole puhuttu ympäristössäni. Toki on ollut myös luonnollisia traumareaktioita liittyen oman elämäni tapahtumiin. Oli sitten kyseessä koti, entiset parisuhteet tai mikä hyvänsä. Sain uskomatonta infoa siitä, mitä oireeni ovat halunneet puhua. Kyllä taas liittyy siihen, että MDMA-lääke on erinomainen itsen eri osien kanssa työskentelijä ja sain vapautettua sen avulla teini-ikäistä itseäni pois sellaisista vankiloista, joihin se oli muinoin jäänyt virumaan. Osan vaikutuksista tunnistin jo aikaisemmin, osa näyttäytyi uudessa valossa. Vapautumista kuitenkin tapahtui. Ja sisäistä paranemista.


Terapia ja lääke vaikutti myös valtavasti omaan empatiaan ja kykyyn antaa anteeksi sellaisille ihmisille, jotka ovat itseä elämän varrella satuttaneet. Näin voimakkaan empatian silmin sen, mikä heitä oli satuttanut ja miksi heillä ei ollut resursseja mihinkään muuhun kuin satuttamiseen. Miten trauma ei-hoidettuna jatkuu ihmisissä ja kulkeutuu ylisukupolvisesti lapsille ja lapsenlapsille ja siitäkin eteenpäin.


Kunnes joku pysäyttää trauman rattaan.


Koin hyvin vahvasti, miten oma missio tässä elämässä on ollut olla se, joka pysäyttää näitä rattaita.


HELPPOA SE EI OLE OLLUT!


Nytkin lensin maailman ääriin tehdäkseni sen.


Minulle se on kuitenkin ollut mahdollista ja nyt näen yhä selvemmin, miten oma sisäinen vahvuuteni ja uskomaton sisuni on mahdollistanut sen. Ennen olen kiitellyt erinäisiä tahoja siitä, miten oma voimistumiseni on ollut mahdollista. Nyt kiitän puhtaasti itseäni, omaa sisäistä Healeriani. Miten upealta tuntuu nähdä ja kokea oma voimansa!


Täytyy myöntää, että odotan joulun ja jetlagin jälkeistä tulevaisuutta innolla. Tuntuu, että ne asiat, jotka ovat tuntuneet vaikeilta tai jopa mahdottomilta tähän asti, ovat nyt mahdollisia - jos vaan haluan niitä tavoitella. Kaikki on olemassa jo, jokainen potentiaali ja jokainen mahdollisuus. Tuntuu, että intuitio on nyt se ainoa ohjenuora, mitä ikinä tarvitsen.


Tulen kertomaan lisää jatkossa, tässä kuitenkin lyhyt päivitys teille, ketkä tarkempia kuulumisia reissusta ja omista kokemuksistani odotti!


Mippi


Mielihyvä


Orgasmi vaatii mielihyvän läsnäolon. Emotionaalinen ja fyysinen stimulaatio, ollessaan läsnä riittävän aikaa ja systemaattisesti, mahdollistaa orgasmin saamisen. Mielihyvä on kuitenkin olemassa jo itsessään eikä sen kokeminen pelkästään ole suinkaan toissijaista. Mutta jos puhutaan hyvistä, avartavista, parantavista ja tajuntaa laajentavista, pelkkä mielihyvä ei pelkästään riitä.


Mielihyvä on kivun ja muun epämiellyttävän olotilan vastakohta. Aivoissa mielihyvästä vastaa

useammat alueet ja useammat hormonit, ja näihin on parasta sukeltaa tarkemmin omassa postauksessaan. Mielenkiintoista settiä nimittäin!


Nautinto


Jos mielihyvä jatkuu riittävän kauan, esimerkiksi itsetyydytyksessä, seuraa orgasmi. Se voi tuntua joko mukavalta laukeamiselta tai sitten voimakkaammalta nautinnolta, set & settingistä riippuen. Kontekstista. Konteksti on se sisäinen ja ulkoinen tila, joka määrittää sen, miten helppo meidän on antautua nautinnolle. Sillä siitä orgasmin mahdollistamisessa on kyse - tietoisen mielen irtipäästämisestä, heittäytymisestä, neuropsykologisesti ajatellen etuotsalohkon "hiljenemisestä". Sen osan aivojamme, joka osaa murehtia ajallisesti joka suuntaan ja multitaskata erilaista huoliajattelua. Tai ylipäätään vaan ajattelua!


Nautinto ja varsinkaan orgasmit eivät tykkää analysoivasta vaan heittäytyvästä ja silkalle kokemukselle tilaa antavasta mielestä!


Mitä syvempi ja nautinnollisempi orgasmi, sitä kauemmin siitä kestää toipua. Positiivisesti ajatellen. Kevyen orgasmin, ennemminkin laukeamisen jälkeen, pystyy aika nopeasti jatkamaan elämäänsä. Syvemmät orgasmit vaativat keräilyä, sen odottamista, että koko olemus on saanut lillua ihanassa olotilassa ja etuaivolohko aktivoituu pikkuhiljaa.


Kaikki orgasmit ovat miellyttäviä. Kevyemmät, nopeat laukeamiset ovat kuitenkin vaan alkusoittoa sille, mikä on mahdollista!


Nautinto, sellaisena kuin sen itse ajattelen ja koen, vaatii tietoisen harjoittamisen. Jos se tapahtuu yksin, itsetyydyttäessä, tarvitaan monesti aikaa, hyvää henigtyksen käyttöä, meditatiivista osaamista aka tietoisen mielen sulkemista, sopivia mielikuvia TAI joskun mielikuvien poissulkemista kokonaan ja keskittymistä silkkaan kokemiseen tai jos se tapahtuu kumppanin kanssa, tarvitaan näiden ylläolevien lisäksi suhteen luottamuksellinen, turvallinen ja heittäytyvä tila. Toisin sanoen, hyvät energiat teidän kahden (tai useamman) välille.


Kevyempi tai syvempi orgasmi, tarvitaan aina neljä ässää: SOPIVA STIMULAATIO sekä SET & SETTING!


Stimulaatio on sekä eroottista ilmapiiriä että sopivanlaista fyysistä kosketusta. Yleensä silkka kosketus ei riitä, ei, vaikka olisi maailman parhaaksi valittu päristin jalkojen välissä! Joskus taas voi tuntea, miten mieli on niin valmis, että eka orgasmi mahdollistuu minuutti ekasta hipaisusta ja hyvin pienellä "vaivalla", tällaista kamalaa suomenkielistä termiä käyttääkseni.


Vaivannäkö. Argh! Viimeinen sana, mitä seksistä puhuessa haluan käyttää!

Tässä on koko mun työn ydin: SEKSIN KUULUU OLLA NAUTINNOLLISTA, KIVAA JA LUONNOLLISTA! Ei työtä, vaivannäköä, stressaavaa tai...no, pahimmillaan pakkopullaa puolison takia.


Set & setting voi tarkoittaa sitä, että koti on vain teille varattu, ei tarvitse vaikka ajatella lapsien ryntäävän sisään tai ei tarvi olla mahdollisimman hiljaa. Toiselle se voi olla sitä, että kokee voimakasta rakkautta ja halua kumppania kohtaan. Toiselle se voi olla sitä, että to-do -lista ei kummittele mielessä. Mikä sisäinen ja ulkoinen tila ikinä onkaan, sen oppii tietämään vaan yhdellä tavalla:


MUISTELEMALLA PARHAITA NAUTINNON HETKIÄ!


Ne antavat osviittaa siihen, että mitä sinä tarvitset omaa, parasta nautintoasi varten! Tässä muutamia vinkkejä sun omaan pohdintaan. Ole rehellinen ja utelias! Siten opit parhaiten itsestäsi.* Missä paikassa

* kenen kanssa

* miten toteutettuna (tietty asento, suuseksi, yms yms tekniset detaljit)

* oliko suunniteltua vai spontaania

* yhdyntää vai ei

* leluja vai ei

* mikä kierron ajankohta silloin oli meneillään (tämä saattaa olla yllättävän oleellista!!)


Tarkastelemalla toimivia ja hyviä hetkiä on mahdollisuus tuoda mukaan sellaisia elementtejä, jotka edesauttavat nautintoa ja orgasmeja jatkossakin!


Mun ensimmäinen yhdyntäorgasmini oli aikoinaan a) ekaa kertaa ilman kondomia (parempi tuntuma) b) tietyssä asennossa (selällään maaten mutta jalat täysin pystyssä, g-piste aktivoitui). Ja olipa kertakaikkiaan iso ero kokemuksellisesti! Itkuhan siinä pääsi. Nämä kaksi tekijää aikaansaivat sen, että sain ekaa kertaa yli vuosi siitä, kun seksinharrastaminen oli aloitettu kyseisen kumppanin kanssa (silloinen puolisoni). Siitä lähti harjoittelu parempia orgasmeja kohti, 12 vuotta sitten! Olisinpa silloin tiennyt, että tästä tulee joku päivä osa ammattiani!


Ekstaattiset, autuaalliset, hurmiolliset tilat ovat luku erikseen


Ne ovat niin syviä, transformatiivisia ja hiilaavia orgasmeja, että niitä voi verrata trippiin tai todella syvään meditatiiviseen tilaan...ja spoiler alert, näitä kumpaakin ne ovat! Ihmisenä, joka meditoi ja joka on psykonautti.


Mennään tantran alueelle, jossa orgasmien on mahdollista alkaa muuttamaan meitä ja koko käsitystä siitä yhteydestä toiseen tai omaan kroppaan ja jopa koko maailmankaikkeuteen, mikä meillä on tähän asti ollut. Se vapauttaa, vahvistaa ja todellakin voi toimia parantavana voimana silloin, kun orgasmin energioita voi alkaa liikuttamaan ja päästämään niihin kohtiin itsessä, jotka erilaista hiilaamista tarvitsevat. Tällaisten orgasmien kokeminen yhdessä kumppanin kanssa on TODELLA voimakas kokemus. Se ei välttämättä ole mahdollista ihan jokaisen kumppanin kanssa. Ehkä jopa harvojen (itselläni nämä ovat olleet mahdollisia kolmen ihmisen kanssa, määrällisesti murto-osa kumppaneistani).


Tulen kirjoittamaan tantrasta ja syvemmän seksuaalisen nautinnon ja ylimaallisten orgasmien saavuttamisesta lisää lähiaikoina. Aihe on todella tärkeä ja edelleen vähän puhuttu. Vaikka omassa roolissani autan niitäkin naisia, jotka eivät ole koskaan kokeneet orgasmia ja sekin on supertärkeää työtä ja laajempaa keskustelua, koen myös, että on tärkeää puhua siitä, mikä ei ole minimi vaan mikä on OIKEASTI SUURTA JA OIKEASTI MAHDOLLISTA.


Tiedän sen parhaiten itse, henkilökohtaisesti.


Tervetuloa siis kanssani nautinnon tutkimisen matkalle <3


Mippi