© 2019 by Mippi Vuorikoski

​. Proudly created with Wix.com

mippi@philiavalmennus.com

  • Mippi

PURKKIHAAVEITA: Glossier

Purkkihaaveita -sarjassa tarkastellaan mielenkiintoisia kosmetiikkabrändejä ja tarinoita niiden taustalla.Glossier on yksi lemppari kosmetiikkabrändini. Siitäkin huolimatta, etten ole koskaan ollut lähelläkään merkin tuotteita. Outoa? Vähän, mutta tässä nähdään hyvän brändin voima.


Joskus brändin perustajan merkitys on suuri. Glossierin tapauksessa perustaja Emily Weissin kiinnostavuus on samalla viivalla purkkien kanssa. Olen kuunnellut lukuisia haastatteluja siitä, miten kolmekymppinen daami on muutamassa hassussa vuodessa kasvattanut parilla tuotteella aloittaneet brändinsä miljardiluokan yritykseksi. Mitä siellä on tehty oikein?


Pikakelaus historiaan: mm. Ralph Laurenilla ja Voguessa työskennellyt Weiss perusti Into the Gloss -sivuston, bloggaili menestyksekkäästi muutaman vuoden ja perusti lähestulkoon pelkällä (legendaarisella) Boy Brow -kulmageelillä aloittaneen brändinsä 2013. Loppu on historiaa.


Brändin formula on simppeli. Weiss loi kosmetiikkasarjan naisille, jotka eivät halua näyttää meikatuilta. Briljanttia. Allekirjoitan itseni tähän sarjaan. Weiss myös tiesi, että kosmetiikkateollisuus on yksi maailman eniten rahaa tekevistä. Kyse ei siis ole silkasta naisten hömpötyksestä. Kyse on isoista rahoista ja isoista merkityksistä.


Jos ajattelen Glossierin tuotteita, tuotteiden ulkonäkö on yksi iso houkutin. Cleania, modernia ja kuitenkin mehukasta. Haluan olla se nainen, jolla on Milky Jelly Cleanser kasuaalisti suihkukaapin reunalla. Sillä jokainen kosmetiikkanörtti tietää, miten se pieni ele henkisi siitä, että tuo osaa ja tietää, mikä on hyvää.Haluan myös olla se nainen, joka sipaisee Generation G -punaa huulillensa ennen tärkeää tapaamista. Kasuaalia ja silti niin mietittyä. Onko sillä edes huulipunaa vai onko tuo sen huulten luonnollinen väri? Kuka tietää, mutta toimii! Ja kuinka parisian nonchalant chic hän onkaan!


Haluan myös näyttää Cloud Paintin avulla siltä, että olen mahdollisesti juossut unikkoniityllä koko päivän.

Sekä tuoksua Glossier Youlta, joka kuulemma muistuttaa suosittua Escentric Molecules 01 -tuoksua. Taas kerran, tietäjät tietää.


Tätä kirjoittaessa ihmisyyden ja psykologian pohtija minussa ihmettelee sitä, miten suuri merkitys mielikuvilla on ostopäätöksiä tehdessä. Vaikka saisin periaatteessa saman efektin aikaan L´orealin tuotteilla, on Glossier-naiseus ihan oma juttunsa. Ja se on miljardibisneksen salaisuus. Luoda tuote, joka ikään kuin päästää sisään hieman eksklusiiviseen klubiin. Aamulla laittautuessa tai illalla kasvoja pestessä tuon klubin jäsenyys saa hymyilemään. Ja enää kukaan ei ihmettelekään, miksi Glossierista kasvoi jotain niin merkityksellistä uskomattoman kilpaillussa kosmetiikkabisneksessä.


Kuvat: www.glossier.com


Ps. Weissin tarinaan voi tutustua mm. mahtavan How I Built This -podcastin avulla!

14 views