© 2019 by Mippi Vuorikoski

​. Proudly created with Wix.com

mippi@philiavalmennus.com

  • Mippi

"Onnellisuus" ei ole yhtä kuin "täydellisyys"

Kirjoitin eilen pitkän sepustuksen Instastooriin äitiydestä, parisuhteesta ja niihin liittyvistä kokemuksista. Kerroin olevani onnellinen äiti ja puoliso, kuka on tehnyt kuitenkin valtavan työn sen eteen, että tilanne on niin.


^ Hellepäivä ja aamukahvi lehden kanssa mökillä. Yksi isoin onnellisuuden muoto mun elämässä.


Olen erittäin onnellinen ihminen, noin niinkuin yleisesti ajatellen. Elämäni ei silti ole täydellistä. No, niin täydellistä se on, kun ihmisellä nyt voi olla. Ajattelen kuitenkin, että minun onnellisuuteni on ennen kaikkea asenne ja mielentila. Se on valinta. Teen sen eteen paljon työtä ja se työ lähtee 95% minusta.

Kauhea klisee, mutta kaikilla on kulissien takana sellaisia asioita, joista valitsee olla puhumatta. Mulla se liittyy ihmissuhteisiin. Voin kertoa ummet lammet omasta kokemusmaailmastani, mutta vedän melko tiukan rajan siihen, mitä kerron lähipiirini asioista. Koski nämä asiat sitten perheyritystä, sukutraumoja, välirikkoja, eroja tai sairastumisia, ne eivät kuulu suurelle joukolle lukijoita tai kuulijoita.


Olen onnellinen, mutta ihan lähivuosiinkin on kuulunut ISOJA pettymyksiä, vihaa, surua, menetyksiä ja riitoja ihmisten kanssa. Sellaisia juttuja, jotka ovat järisyttäneet omaa turvallisuuttani tosi paljonkin. Niistä on selvitty ja ne ovat kasvattaneet, mutta ne ovat olleet kaikkea muuta, kuin helppoja caseja minulle, joka tunnen asiat melko syvästi.


Myös äitiyteen ja parisuhteeseen liittyy automaattisesti vähintään kuukausitasolla jotain, joka vaatii pohtimista, puhumista ja oman sisäisen tilan tsekkausta. Meillä riidellään ja saadaan uhmakohtauksia. Uskon, että meidän onnellisuuden ja hyvinvoinnin salaisuus on kuitenkin se, että valitaan seurata sellaisia asioita ja tehdä enemmän sellaisia asioita, jotka lisäävät iloa. Me ollaan myös melko hyviä selvittämään konflikteja. Harva on kauhean pro konfliktin aikana, mutta silloin onkin kyse siitä, miten hankalia tilanteita voi ennaltaehkäistä ja ennen kaikkea - kuinka selvittää niitä ihmisten kanssa. Erityisesti parisuhteen konfliktiosaamisella on ihan älytön vaikutus kodin seinien sisäiseen hyvinvointiin. Ja sitä kautta kaikkeen hyvinvointiin, uskon.


HALUATKO OPPIA LISÄÄ KONFLIKTEISTA, NIIDEN ENNALTAEHKÄISEMISESTÄ JA RATKAISEMISESTA? Tsekkaa tekemäni Parempi Parisuhde - Konfliktikoulu


Klikkaa TÄTÄ linkkiä ja loggaa itsesi Premium -käyttäjäksi upeaan Skillshare verkkokurssisivustoon. Skillshare on onlinekurssien Netflix. 10 dollarin kuukausihintaan pääset osallistumaan KAIKILLE kursseille + myös mun kaikille tuleville kursseille! Voin kertoa, että niitä on tulossa. Ensi viikolla julkaisen tällä alustalla Parempi parisuhde - Seksuaalisuus kurssin ja sen jälkeen tekeillä olevan luentosarjan naisen halusta. Uh, ihania juttuja tulossa!!


Pieni tarina tähän väliin: tämä oli se OG alusta, jolle mun piti omat verkkokurssini perustaa. Juuri sen takia, että käyttäjät pääsevät käsiksi i h a n k a i k k i i n sivuston kursseihin ja se on mun mielestä mieletön palvelu! Menin kuitenkin toiselle alustalle ja nyt totesin, että olisi pitänyt kuunnella fiilistä silloin alkuun. Tämä alusta on kätevä, edullinen ja ennen kaikkea - mieletön palvelumuotoilu :)


Nähdään verkkokursseilla ja luennoilla! <3


Mippi

26 views