© 2019 by Mippi Vuorikoski

​. Proudly created with Wix.com

mippi@philiavalmennus.com

  • Mippi

Mitä opin stressistä ollessani stressitön

Stressistä lukeminen voi olla stressaavaa.


Ei kuitenkaan hätää - tässä postauksessa ei luetella enkelimäisiä vinkkejä stressin hävittämiseen elämästä. Minulla ei ole valtuuksia siihen, sillä opettelen vasta käsittämään sitä, mitä stressi juuri minulle on. Paradoksaalista sinänsä...tai ehkä ennemmin kauhean inhimillistä...autan kuitenkin ihmisiä omassa työssä ymmärtämään, käsittelemään ja hallitsemaan erilaisia elämän stressejä.


Tuntuu siltä, että varsinkin herkillä ihmisillä (lasken itseni tähän kategoriaan) stressinhallinnan opettelu ja omien stressoreiden ymmärtäminen on enemmän kuin kattava osa omaa sisäistä ja ulkoista maailmaa.


Mitä siis itse huomasin, kun aloin joko aktiivisesti tiputtamaan omia stressinaiheuttajia pois tai kun jokin jännä ooomph! tapahtui omassa käpyrauhasessa?


- Huomasin, miten TILA on yksi elämän tärkeimmistä asioista. Tilantuntu tuolla jossain sydänalassa luo eteeristä kiireettömyyttä. Kiireen olemus alkaa oikeastaan paljastua melkoiseksi illuusioksi.


- Aloin kuulla tarkemmin sekä omia yllykkeitä (terapeutit rakastavat termiä "yllyke") että sellaista oikealta ja todelta tuntuvaa ääntä. Kumpikin puuroutuu silloin, kun ei ole ensimmäisenä mainittua, eli tilaa.


- Elämä on tuntunut noin viikon verran siltä, että ei syki kaoottisessa zumbassa asiasta toiseen, vaan tulee sellainen fiilis, että askeleita ottaa tietoisemmin.


- Tunnistan sen, että pidän kiireen illuusiosta, koska siitä tulee a) tärkeä olo, vaikka sitä ei ole mukava myöntää ääneen b) se mahdollistaa sen, että ei tarvitse sanoa suoraan, että ei halua, ei kiinnosta. On helpompi sanoa "en ehdi". Kiiretärkeilypornoon jää kiinni salakavalasti. Kuulostaa todella dramaattiselta ja ehkä se sitä jollekulle onkin, mutta omassa tapauksessa kiire antaa hienon illuusion siitä, että saa kamalasti kaikkea tärkeää aikaan, vaikka oikeasti ei saa juuri mitään aikaan. Ja sitten kun pitää saada jotain tärkeää aikaan (veroilmoitus), onkin oikeasti saatanan kiire.


- En tule automaattisesti jäämään tähän blissfull stateen iäksi ja ikuisuudeksi, vaan tulen losahtamaan takaisin kiireen ja paineen stressaavaan maailmaan. Uskon kuitenkin, että jotain jää muistiin tästä kokemuksesta. Se varmasti riittää.Miksi tämä mahdollistui juuri nyt?


Siksi, että saavutin muutaman sellaisen haave-etapin elämässäni, joiden jälkeen tulee väkisinkin kysymys: "Mitä seuraavaksi?"


Spirituaalisempi syy: Tuntui tuossa hetki sitten, että jokin karminen lanka katkesi ja uusi ajanjakso alkoi omassa elämässä. Enemmän kuin tuntui. Tiedän sen. Vähän samalla lailla, kun jotkut vaan tietävät olevansa raskaana ilman mitään merkkiä tai oiretta ja pikkuhiljaa maha alkaa kasvamaan.


Mippi

36 views