© 2019 by Mippi Vuorikoski

​. Proudly created with Wix.com

mippi@philiavalmennus.com

  • Mippi

Arjenhallinnan suunnittelua

Kuu on Neitsyessä. On siis suotuisa aika laittaa elämää ja arkea parempaan järjestykseen.


Kuva: jeshoots.com


Mua alkoi kiinnostamaan se, miten saisin rytmitettyä arjen niin, että työt - päivähoito - ruoanlaitto - kodinhoito - harrastukset saisi pyörimään yhteen sopivassa balanssissa. Niin sopivassa kuin mahdollista!


Mun tyypillinen työviikko näyttää yleensä siltä, että olen pari päivää Helsingissä ja muut kotitoimistolla. Satunnaisia koulutuspäiviä jossain, ympäri pitäjää, syksystä eteenpäin toivottavasti enemmän.


Mitä kotihommiin ja järjestyksenkaipuuseen tulee, niin tykkään siisteydestä. Onko ihmisiä, jotka eivät sano näin? Tykkään arjen helppoudesta toimivien palveluiden ja henkilökohtaisten toimintojen avulla. Ne ei kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan mahdollistavat sen, mitä kaipaan. Mun pää toimii siten, että tietty boheemius ei aiheuta närästystä sen kummemmin. Selkeä epäjärjestys ja erityisesti likaisuus - ehdottomasti. Kaikilla taitaa muuten olla sama juttu, että omat epäjärjestykset ei häiritse niin paljon kuin toisten?


Kaipaan aikaa oleelliseen. Oleellisuuksia on oma aika, töistä suoriutuminen mahdollisimman hyvillä fiiliksillä sekä perhe- ja parisuhdeaika. Oli kiva kirjoittaa oma aika ensimmäiseksi listaan! Tajusin viime kevään hapokkaiden aikojen jälkeen, että sen tulee tulla ensimmäisenä, jotta mulla on mistä ammentaa töihin ja perheelle. Toki perhe tukee jaksamista ja on osa omaa aikaa. Kaipaan kuitenkin tosi paljon myös yksinoloa, siitä ammennan ison osan omasta luovuudesta ja voimasta. Varsinkin niin sosiaalisessa työssä, mikä itsellä terapeuttina ja kouluttajana on.


Nyt tulevana syksynä haluan kokeilla seuraavia keinoja helpottaa arkea, omaa jaksamista ja ajankäyttöä (vihaan tätä sanaa, mutta käytetään sitä nyt kuitenkin).Nämä ovat:


1. Kauppakassi -palvelun testaaminen ja ruokien suunnittelu etukäteen

2. Liikunta- ja pihanhoitotuokio keskelle päivää kotitoimistopäivinä

3. Aamun tai sunnuntai-illan to-do -listat töistä ja hoidettavista asioista

4. Ihanille asioille tilan tekeminen aktiivisesti. Joka päivä jotain omaakivaa, oli se sienestys, leffankatsominen tai kirpparilla käyminen.

5. Kodin säilytyssysteemien upgrade (hoidossa jo, Ikeasta lähti pari päivää sitten mukaan säilytyskoreja jos jonkinlaisia)


Mikä jo toimii omassa arjessa ja mistä aion pitää kiinni?


1. Aamulla pesukone pyörimään yhtä aikaa aamusuihkun kanssa.

2. Smoothieainekset pakastimessa + linssejä, mustapapuja ja muuta "kuivaruokaa" aina kaapissa

3. Viikon rytmitys siten, että ei tule liian hapokkaita päiviä putkeen. Yksi leppoisa ja introvertihtava päivä viikkoon, kiitos!

4. Pieni iltasiivous ennen nukkumaanmenoa. Tämä ei toteudu todellakaan joka ilta. Kuten Instagramissa sanoin, priorisoin ennemmin parisuhdeaikaa kuin megasiistiä kotia. Make love, not Mäntysuopa.Mitä tulee kodin puhtaanapitoon, aion etsiä meille parhaat välineistöt kodin perussiistinä pitämiseen. No, onhan se jo, mutta kuten eilisessä Insta-stoorissa marmatin, kokovalkoinen keittiö lattioineen, tasoineen, hyllyineen, pöytineen ja tuolineen on boheemille ja kiireiselle lapsiperheelle aika...hmm...haastava yhdistelmä. Uskon, että varsi-imuri ja jonkinlainen automaattimoppi / lattiapesuri pelastaa homman!


Nyt, lukijat, keitä olettekaan. Saisinko parhaat vinkkinne arjen siivous-, järjestyksenpito ja kodinhoitohommiin! Olisi kiva löytää myös inspiroivia blogeja / tilejä / YouTube kanavia.


41 views